onsdag den 22. april 2009

Microsoft og Playboy = Win, Win, Win

Lad os kridte banen op:

Microsoft har en udfordring. De har en teknologi, Silverlight, som de har brugt masser af energi på at udvikle, men de har ikke rigtig haft held med at udkonkurrere den markedsførende, Flash. 
En af de afgørende faktorer for succes, er at rigtig mange brugere installerer det lille plug-in i browseren, der gør at Silverlight applikationer kan køre. Sålænge kun få har dette installeret, så vælger udviklerne den sikre løsning, nemlig at lave det i Flash. 

Playboy har en udfordring. De har en forretningsmodel, som ikke længere er rentabel. De har et kanongodt brand og ikke mindst har de tonsvis af tidligere udgivne blade. 

For mange magasinvirksomheder repræsenterer sidste års blad, stor set ingen værdi, men Playboy har et magasin, der lad os sige, er lidt mere tidløst. 

Nu kommer det geniale. 

Microsoft indgår en aftale med Playboy om at alle tidligere blade bliver lagt online - helt gratis og selvfølgelig i Silverlight. 

Win 1: Microsoft får formentlig en masse til at installere Silverlight. 

Win 2: Playboy får en masse eksponering af 'arkiverne', heraf en re-eksponering af alle annoncører i tidligere blade (og måske en pose penge fra Microsoft)

Win 3: Brugeren får gratis Playboy


(Har du installeret plug-in'et efter du har klikket - det tror jeg nok du har!)

Ingen kommentarer: